Mijn eigen creatieve plek op het wereldwijde web

Blog

De voordelen van naar werk fietsen

In Nederland fietsen we natuurlijk ontzettend veel. Zeker tijdens onze jeugd. Maar wanneer we eenmaal gaan werken kiezen de meesten er toch voor om lekker met de auto naar het werk te gaan. Toch is fietsen naar het werk een betere optie. In dit artikel bespreken we de voordelen van fietsen naar het werk.

Geld besparen

De kosten van benzine is hoog. Als je die auto niet had, denk dan eens aan al het geld dat je zou besparen. Als je gedisciplineerd bent, zou je dat geld kunnen sparen voor de toekomst en de kosten van een nieuwe auto met alle toeters en bellen in slechts een paar jaar hebben.

Trainen zonder de sportschool

Je bespaart niet alleen geld op autokosten, maar ook op een lidmaatschap van een sportschool. Wie moet er naar de sportschool voor spinlessen als je van en naar je werk fietst? Je hoeft je geen zorgen te maken over hoe u het in uw schema kunt passen of dat u zich gemotiveerd voelt om naar de sportschool te gaan. In plaats daarvan heb je die push om elke dag dat je moet werken te bewegen. Als je nog met extra gewicht wilt trainen kun je de kinderen in een bakfiets stoppen en ze eerst naar school brengen.

Fitter worden en afvallen

Gemiddeld verliezen pendelaars ongeveer 13 pond tijdens hun eerste jaar fietsen. Het is een geweldige manier om je hart te trainen, en fietsen is gemakkelijker voor de gewrichten dan hardlopen. Dat maakt het een perfecte optie voor iemand met overgewicht.

Verkeersopstoppingen vermijden

Als je in een gebied woont waar het verkeer 's ochtends en' s avonds overbelast is, hoef je je daar tijdens het fietsen geen zorgen over te maken. Je kunt langs alle automobilisten suizen terwijl ze in hun auto zitten en met hun duimen op het stuur trommelen. Afhankelijk van hoe slecht het verkeer is en hoe ver weg van je werk je woont, is het mogelijk dat je woon-werkverkeer sneller gaat als je fietst. Dit is zeker het geval wanneer je in een drukke stad woont zoals Amsterdam of Rotterdam.

Je geluk niveau verhogen en stress en angst verminderen

Dit geldt voor elke oefening die veel inspanning vereist, wat betekent dat elke dag fietsen je zal helpen om eventuele opgekropte spanning of stress los te laten. Dit leidt op zijn beurt tot lagere depressieniveaus en betere slaap. Bovendien voelt u zich over het algemeen zelfverzekerder en in een beter humeur.

Geef een reactie