Een upgrade voor je huis, van buiten

We zijn soms geneigd om de buitenkant van ons huis een beetje te vergeten naarmate we ergens langer wonen. Maar nu gaan we onze handen uit de mouwen steken en zorgen we dat de gevel en de tuin weer net zo verzorgd zijn als het interieur. In deze blog geef ik je unieke tips om de buitenkant van je huis een upgrade te geven. Lees je mee?

Verticale Kruidenmuur

Creëer een verticale kruidenmuur in je tuin of op je balkon. Gebruik hangende plantenbakken of een speciaal frame om verse kruiden te kweken. Hiermee voeg je niet alleen een decoratief element toe, maar heb je ook altijd verse kruiden bij de hand voor het koken.

Speelse Gevelversiering

Versier de gevel van je huis met speelse elementen, zoals hangende vogelhuisjes, decoratieve borden, of zelfs een kleine verticale tuin. Deze details zullen de buitenkant van je huis uniek en uitnodigend maken. is jouw gevel sowieso wel toe aan een opknapbeurt? Ga dan voor hoogwaardige gevelbekleding gemaakt van frake hout bijvoorbeeld. Wil je net iets anders, een donkere en diepe kleur bijvoorbeeld? Kies in dat geval voor vure noir. Deze houtsoort is zo mooi dat je hem niet eens meer hoeft te schilderen.

Prachtige kleuren

Huur een kunstenaar in om een creatieve buitenmuurschildering te maken. Dit kan een abstract kunstwerk zijn, een natuurmotief, of zelfs een persoonlijke boodschap. Het voegt een artistieke en eigenzinnige sfeer toe aan je huis. Verf ook je raamkozijnen in opvallende en levendige kleuren. Kies kleuren die passen bij de architectuur van je huis en die een vrolijk accent toevoegen aan de buitenkant.

Zonne-energie Verlichtingsscenario's

Installeer zonne-energieverlichting rondom je tuin en creëer verschillende verlichtingsscenario's. Met behulp van timers of afstandsbedieningen kun je de sfeer aanpassen voor specifieke gelegenheden, zoals een feestje, romantisch diner of ontspannen avonden. Zo is er altijd licht maar houdt je de sfeer veel intiemer en gezelliger.

Opvallende Huisnummers

Maak je huisnummer opvallend en gemakkelijk leesbaar. Kies voor grote en stijlvolle huisnummers in een modern of klassiek lettertype. Dit maakt je huis gemakkelijk te vinden en voegt een stijlvol detail toe aan de gevel.

Vuurplaats of Buitenhaard

Creëer een gezellige en uitnodigende buitenruimte door een vuurplaats of een buitenhaard te bouwen. Dit is de perfecte plek om 's avonds samen te komen, marshmallows te roosteren en te genieten van de sterrenhemel. Veel mensen hebben een tuin maar maken er uiteindelijk maar heel weinig of zelfs helemaal geen gebruik van en dat is heel erg zonde.

Gerelateerde berichten

Populaire blogs