Mijn eigen creatieve plek op het wereldwijde web

Blog

Geloven of niet?

Geloven is al van alle tijden. Miljoenen mensen volgen één van de vele religies die er zijn en putten daar veel kracht en steun uit. Er zijn ook velen die meer moeite hebben om volgens een religie te leven. Maar ook bij die groep is er wel degelijk behoefte aan een vorm van geloof. Mensen hebben moeite met toeval en onverklaarbaarheid. We hebben liever de beschikking over een verhaal om uit te putten, om gebeurtenissen te kunnen verklaren. Religie kan dan helpen door niet alleen te verklaren hoe we ontstaan zijn, maar ook te onthullen waarom we er zijn en waar het met de wereld en onszelf naartoe gaat. Zo kan religie mensen een gevoel van controle geven. Ook bijgeloof is iets wat we allemaal wel herkennen. Er zijn altijd van die momenten waarop je van die vaste rituelen volgt in de veronderstelling dat het dan allemaal wel goed zal gaan. Het is natuurlijk niet bewezen dat dit ook echt helpt maar je doet het toch van tijd tot tijd.

Je goed voelen is belangrijk

Vandaag de dag hebben we steeds meer aandacht voor ons welzijn. Yoga, meditatie, astrologie zijn een aantal voorbeelden waar velen rust en ontspanning in vinden.  In de drukke maatschappij heb je altijd wel eens een moment waarop je even helemaal niets wilt en rust wil vinden. Veel mensen zoeken ook rust en antwoorden op hun vragen bij een astroloog. Een astroloog is een persoon die door middel van het gebruiken van de horoscoop je toekomst kan voorspellen en energie kan lezen. Een astroloog kan je helpen met antwoorden op je vragen en inzichten meegeven hoe iets in elkaar zou kunnen steken. Ook kan een astroloog je toekomst zien of bijvoorbeeld een licht werpen op jouw werksituatie, liefdesrelatie en veel meer. Om in contact te komen met een astroloog zijn er diverse mogelijkheden. Een veel gekozen vorm is gebruik te maken van een online chat met een astroloog. Je kunt dan online via de chat direct en snel antwoord op je vragen krijgen.

Wat zal de toekomst ons brengen

Geloven in welke vorm dan ook zal altijd blijven. In deze voor veel mensen onzekere tijden is de behoefte om steun te zoeken bij een vorm van geloof onverminderd aanwezig. De kerken zien de bezoekersaantallen teruglopen maar op afstand zijn er nog velen die geloven dat er meer tussen hemel en aarde is. Ook onder jongeren groeit dit besef gestaag. Geloven in iets, hoort in zekere zin  bij ons en heeft ons waarschijnlijk zelfs gevormd tot wie wij vandaag de dag zijn.

Geef een reactie