Upgrade je interieur voor een kleine prijs

Is jouw woning toe aan een make-over maar heb je niet zoveel te besteden? Een klein budget is geen probleem, je kunt veel namelijk ook gewoon zelf doen. Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven aan een nieuwe tafel als je je oude tafel ook kan upgraden. Lees hier meer over verschillende mogelijkheden.

Nieuw meubilair bouwen

Ben je handig met houtbewerking? Misschien heb je zelfs wel ervaring met hout voor lasersnijden. Ben je niet zo’n handige harry met klussen? Dan kun je altijd iemand in je omgeving vragen die wel handig is. Je kunt namelijk hout kopen en zelf een tafeltje bouwen, bijvoorbeeld met MDF 4 mm platen, of hou het simpel en kies voor pallets. Pallets kun je vaak voor goedkoop krijgen, zaag hem op maat en plaats er wieltjes onder. Zo heb je een duurzame salontafel voor weinig geld! Je kunt hem ook nog schilderen in een leuke kleur.

Pimp je oude meubels

Een andere mogelijkheid is het upgraden van je oude meubilair. Is je bank bijvoorbeeld toe aan nieuwe bekleding omdat je kat hem altijd krabt? Dan kun je ervoor kiezen om je bank opnieuw te bekleden, helemaal zelf. Er zijn veel DIY video’s online te vinden zodat je precies kunt zien hoe je dit het beste kan aanpakken. Ook bijvoorbeeld een stoel kun je makkelijk opnieuw bekleden, koop gewoon wat stof en bevestig dit met een nietmachine. Veel stoelen kun je afkleden en opnieuw bekleden. Meubelen zijn namelijk bedoeld om nog jarenlang mee te gaan.

Tweedehands kopen

Heb je toch liever iets nieuws omdat je smaak is veranderd? Je hoeft niet per se de hoofdprijs uit te geven om iets nieuws in huis te halen. En nieuw wordt natuurlijk verstaan onder ‘nieuw in jouw huis’, het is namelijk wel tweedehands. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden met tweedehands meubelen, kijk bijvoorbeeld op Marktplaats wat er allemaal te vinden valt. Soms heb je geluk en kom je iets moois tegen dat zelfs helemaal gratis is. De prijs zal in ieder geval aanzienlijk lager zijn omdat je het niet nieuw in de winkel koopt. En wellicht kun je nog eens onderhandelen over de prijs, mocht het toch net iets duurder zijn dan dat je wil. Dit zou niet zomaar in een winkel mogelijk zijn.

Conclusie

Je kunt je huis een heel nieuw uiterlijk geven voor een kleine prijs door zelf aan de slag te gaan met het renoveren of bouwen van meubels. Kies voor gerecycled hout en betaal een kleine prijs, of ga naar de bouwmarkt en haal hout dat jij mooi vindt. Als je niet zo handig bent kun je altijd kijken of je er iemand bij kunt halen die wel handig is, vraag hulp in je omgeving. 

Gerelateerde berichten

Populaire blogs